Kako obrazovati podatkovne analitičare za upravljanje lancem opskrbe?

[UPRAVLJANJE LANCEM OPSKRBE – KOMPLEKSNO, IZAZOVNO I VRLO INTERDISCIPLINARNO PODRUČJE]

“Visoko obrazovni sustav se mora prilagoditi potrebama tržišta rada i ovoj mapi.”

Slažem se, naravno! I ne samo sad! Visoko obrazovanje se mora stalno prilagođavati, zato i je obrazovanje. U svom poslu susrećem studente iz raznih područja, a najčešće ekonomiste, matematičare, inženjere i informatičare. I ono što smatram lošim je uporno djelovanje fakulteta u silosima. Koliko god da spominjemo interdisciplinarnost, rijetko vidimo pravu suradnju više fakulteta.

Kad pričamo o podatkovnom analitičaru, smatram da bi već na studiju studenti trebali učiti na slučajevima iz poslovne prakse, da steknu ideju što sve mogu raditi sa svojom diplomom. Već u tijeku studija trebalo bi organizirati projekte na kojima bi se formirali interdisciplinarni timovi kako bi ta analitika podataka imala nekog smisla i svrhu.

Knjiga ANALITIČKE METODE ZA UPRAVLJANJE LANCEM OPSKRBE nastala je upravo sa svrhom povezivanja različitih struka i samim tim, olakšavanja integriranja takvih stručnjaka u zainteresirane kompanije. I naravno, sa svrhom popularizacije područja upravljanja lancem opskrbe kao vrlo kompleksnog, izazovnog i interdisciplinarnog područja 💛🤍🖤

#supplychainmanagement #analytics #education #luyouma

Poslovi budućnosti u Hrvatskoj: Najtraženiji su podatkovni – inženjeri, analitičari i znanstvenici!