Uvjeti kupnje

LUYOUMA OBRT ZA SAVJETOVANJE

Internetska stranica www.luyouma.com vlasništvu je obrt za savjetovanje, Trpinjska 4, 10 000 Zagreb, OIB: 38455364685.

Svi materijali koji se nalazi na internetskoj stranici ekskluzivno su intelektualno vlasništvo obrta za savjetovanje Luyouma, mogu se koristiti isključivo uz izričito odobrenje nositelja autorskih prava, te nositelja prava na žigovima i/ili dizajnu. Luyouma omogućava korištenje usluga i sadržaja internetske stranice kako je regulirano ovim Uvjetima kupnje.

Uvjeti kupnje zajedno s Pravilima privatnosti sastavni su dio Ugovora o kupoprodaji između obrta Luyouma (Prodavatelja) i Kupca.

Uvjeti kupnje dio su obveze Prodavatelja sukladno odredbama Zakona o zaštiti potrošača, te služe kao informacija Kupcu prije sklapanja ugovora na daljinu s ciljem jasne i razumljive obavijesti o načinu zaključivanja, izvršenja, raskida ugovora, a sve sukladno zakonskim odredbama.

Pojam Prodavatelj odnosi se na Luyouma, obrt za savjetovanje, Trpinjska 4, 10 000 Zagreb, OIB: 38455364685.

Pojam Kupca odnosi se na potrošača – fizičku osobu koja izvan bilo kakve djelatnosti naruči i plati bilo koji proizvod posredstvom usluge web trgovine na web stranici Prodavatelja, ali i na kupce obrtnike, trgovce pojedince i fizičke osobe koje obavljaju poslovne djelatnosti, a koji su zaštićeni odredbama Zakona o zaštiti potrošača samo ako kupuju proizvode nevezano za svoje poslovne djelatnosti, te na sve ostale kupce kao što su pravne osobe.

Ukoliko su u podacima o kupcu upisani podaci o pravnoj osobi, tada se kupcem smatra pravna osoba, a fizička osoba čiji su podaci uneseni smatra se ovlaštenom osobom kupca.

Kupcem se smatra svaka osoba koja naruči barem jedan proizvod, popuni tražene podatke i plati naručeni proizvod. Primatelj se smatra osoba kojoj se proizvod isporučuje, a različita je od osobe kupca. Narudžbu je moguće izvršiti kao registrirani ili kao neregistrirani korisnik.

Pravne osobe kao kupci podliježu primjeni Zakona o obveznim odnosima i Zakona o elektroničkoj trgovini, te se na njih ne primjenjuje Zakon o zaštiti potrošača. Ovi Opći uvjeti poslovanja primjenjuju se na pravne osobe u dijelu koji se odnosi na cijenu i način plaćanja, glavna obilježja proizvoda, postupak sklapanja ugovora, opis načina isporuke i troškove dostave, opće informacije, odricanje od odgovornosti, jamstvo i servisne uvjete, program lojalnosti i trenutak sklapanja ugovora.

Ukoliko želite R1 račun, prihvaćate Uvjete poslovanja koji vrijede za pravne osobe: umjesto uvjeta kupnje, primjenjuju se odredbe zakona o Obveznim odnosima. Glavna razlika je u mogućnosti odustajanja od ugovora: firmama, obrtnicima i drugim pravnim osobama omogućujemo vraćanje kupljenih artikala u okviru jamstvenih uvjeta. Nabrojane pravne osobe nemaju mogućnost odustajanja od ugovora u roku od 14 dana od preuzimanja artikla bez razloga, kao što vrijedi za kupce (fizičke osobe).

Uvjeti kupnje čine dio ugovora sklopljenog na daljinu zajedno sa nazivom proizvoda i cijenom/ama kupljenog/ih proizvoda, te će se prije potvrđivanja narudžbe za kupnju pojedinog proizvoda od Kupca tražiti da iste prihvati/izjavi da je sa istima upoznat/suglasan s Uvjetima kupnje putem ove web stranice.

Ugovor se smatra sklopljenim:

  • U slučaju plaćanja transakcijskim računom, u trenutku kada Luyouma zaprimi potvrdu da je iznos narudžbe uplaćen.

Nakon izdanog računa i izvršene otpreme Luyouma će odmah obavijestiti kupca putem e-maila.

Ukoliko je proizvod naručen, a kao način plaćanja je odabran transakcijski račun, Bioeterica se obvezuje rezervirati proizvod na skladištu u trajanju od 3 radna dana nakon što je kupcu poslan e-mail potvrde narudžbe s uplatnicom i podacima za plaćanje. Nakon isteka 3 radna dana od poslane potvrde narudžbe, Luyouma zadržava pravo poništavanja narudžbe.

Prodavatelj zadržava pravo da ne pošalje narudžbe s neispravnim/nepotpunim kontakt-podacima, kao i narudžbe s e-mailom/telefonom na koji nitko ne odgovara.

Prodavatelj zadržava pravo izmjene uvjeta u svako vrijeme, s tim da navedene izmjene stupaju na snagu nakon objave na ovim internet stranicama.

Kupac odgovara za potpunost i istinitost unesenih podataka prilikom unosa podataka za plaćanje i dostavu.

Uvjeti kupnje podijeljeni su u niže razvrstane kategorije/informacije.

 

POSLOVNA SPOSOBNOST

Za valjano sklopljeni ugovor potrebno je da je Kupac osoba koja ima potpunu poslovnu sposobnost. Prihvaćanjem Uvjeta prodaje Kupac izjavljuje da su svi podaci koje je dao o sebi istiniti i potpuni, da je poslovno sposoban te da ne postoje nikakve poznate mu zapreke naručivanju i kupnji proizvoda od Prodavatelja.

 

ELEKTRONSKA KOMUNIKACIJA

Posjećivanjem Luyouma web stranice prihvaćate komunikaciju elektronskim putem. Time prihvaćate da svi sporazumi, obavijesti, priopćenja i ostali sadržaji koji su vam dostavljeni elektronskim putem zadovoljavaju pravne okvire kao da su ostvareni u pisanom obliku.

Ukoliko posjetitelj ili korisnik nema e-mail adresu ili unese netočnu ili zbog tehničkih razloga ne može primati e-mail prodavatelj nije dužan na drugi način pokušati obavijestiti korisnika o samoj narudžbi kao niti o eventualnim drugim detaljima vezanim uz narudžbu, dostavu, plaćanje, povrat sredstava, reklamaciju i slično.

 

KORISNIČKI RAČUNI / PODACI ZA FIZIČKE I PRAVNE OSOBE

Registracija ili korisnički račun kreira se samo za jednu fizičku ili pravnu osobu. Korisnički račun nije prenosiv na druge osobe. Korisničkim računom pravnih osoba može se koristiti samo odgovorna osoba navedena kao takva pri registraciji.

Izričito je zabranjeno korištenje ili upotreba tuđih podataka te lažno predstavljanje u ime druge fizičke ili pravne osobe.

Izričito je zabranjeno priopćavati podatke o registraciji ili korisničkom računu trećim osobama.

Izričito je zabranjena uporaba tuđe registracije ili korisničko računa.

Za kršenje odredbi Uvjeta iz ovog poglavlja zadržavamo pravo, prema slobodnoj ocjeni, uskratiti registraciju ili ugasiti korisnički račun korisnika, bez obveze naknade korisniku bilo kakvog troška ili štete.

 

OSNOVNA OBILJEŽJA PROIZVODA

Glavna obilježja robe: proizvodi su prikazani opisno i fotografijama.

Fotografije proizvoda su ilustrativne prirode te vizualni identitet proizvoda prikazan na fotografiji ne mora odgovarati izgledu proizvoda u stvarnosti, pogotovo obzirom na postavke monitora na računalu kupca, razlike u percepciji boja kako ih Kupac vidi na zaslonu i sl. U slučaju gore navedenog nesklada između proizvoda prikazanog na fotografiji i isporučenog proizvoda ne radi se o nedostatku proizvoda.

 

CIJENA PROIZVODA

Cijene istaknute na web stranici izražene su u kunama. 

 

Odabrane artikle i usluge možete platiti:

Unaprijed uplatom na naš transakcijski račun


OPCIJA virman/opća uplatnica/internet bankarstvo odnosi se na plaćanje unaprijed prijenosom sredstava na naš transakcijski račun. Nakon što završite kupovinu, zaprimit ćete e-mail s podacima za plaćanje. Molimo Vas da uplatu izvršite unutar 3 radna dana od zaprimanja potvrde narudžbe. Nakon isteka 3 radna dana od poslane potvrde narudžbe s uplatnicom, Luyouma zadržava pravo poništiti narudžbu.

Način isporuke robe ovisi o vrijednosti Vaše narudžbe:

1. Besplatna dostava za iznos narudžbe iznad 300,00 kn brzom GLS službom dostave

Nakon predaje paketa dostavnoj službi Luyouma šalje kupcu potvrdu na e-mail da je paket predan. Od dostavne službe kupac dobiva e-mail i SMS s podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Prvi sms i e-mail kupac dobiva u trenutku kada je paket pripremljen, a drugi na sam dan dostave s 3-satnim vremenskim intervalom očekivanog vremena dostave.

Isporuka pošiljke Kupca se vrši radnim danom u vremenu od 8 do 16 sati. Vrijeme dostave nije moguće birati, s obzirom da ovisi o rasporedu dostavne službe za određeno dostavno područje. Standardno vrijeme dostave ovim vidom isporuke je 1-3 radna dana od predaje pošiljke od strane Prodavatelja dostavnoj službi.

Za svaku pošiljku Kupac ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane Kupca smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Ukoliko Kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, dostavna služba će pokušati dostavu idući radni dan.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća Prodavatelju. U ovom slučaju Prodavatelj zadržava pravo na robu.

Raspored dostave na otoke možete vidjeti OVDJE

2. Plaćanje za iznos narudžbe do 299,99 kn prema Vašem izboru uslugama:

  • HRVATSKE POŠTE – 15,00 kn

Slanje putem preporučene pošiljke. Nakon predaje paketa dostavnoj službi Luyouma šalje kupcu potvrdu na e-mail da je paket predan.

  • GLS službom dostave – 31,00 kn

Nakon predaje paketa dostavnoj službi Luyouma šalje kupcu potvrdu na e-mail da je paket predan. Od dostavne službe kupac dobiva e-mail i SMS sa podacima o paketu i okvirnom vremenu dostave. Prvi sms i e-mail kupac dobiva u trenutku kada je paket pripremljen, a drugi na sam dan dostave sa 3-satnim vremenskim intervalom očekivanog vremena dostave.

Isporuka pošiljke Kupca se vrši radnim danom u vremenu od 8 do 16 sati. Vrijeme dostave nije moguće birati, s obzirom da ovisi o rasporedu dostavne službe za određeno dostavno područje. Standardno vrijeme dostave ovim vidom isporuke je 1-3 radna dana od predaje pošiljke od strane Prodavatelja dostavnoj službi.

Za svaku pošiljku Kupac ovjerava i potpisuje dostavnu listu po primitku pošiljke. Sukladno odredbama Zakona o obveznim odnosima, ovjerom dostavne liste od strane Kupca smatra se da je pošiljka uručena u neoštećenom stanju i nakon toga je prijevoznik oslobođen bilo kakve naknadne odgovornosti.

Ukoliko Kupac nije na adresi dostave prilikom pokušaja dostave, dostavna služba će pokušati dostavu idući radni dan.

Ako primatelj ne postoji na navedenoj adresi ili je adresa nepoznata, dostavna služba će pokušati stupiti u kontakt s primateljem kako bi se dogovorili o točnom vremenu i eventualno drugoj adresi dostave. U slučaju nemogućnosti isporuke pošiljka se vraća Prodavatelju. U ovom slučaju Prodavatelj zadržava pravo na robu.

Raspored dostave na otoke možete vidjeti OVDJE

Kupac ima pravo na opravdani prigovor i na povrat robe u sljedećim slučajevima:

  • Isporuka robe kojoj je istekao rok trajanja
  • Isporuka robe koja ima grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu

Rok za podnošenje reklamacije je 8 dana od primitka paketa.

U slučaju zahtjeva za povratom robe iz opravdanih razloga, kupac je dužan uputiti pisani prigovor Prodavatelju i to e-mailom na kristina.soric@luyouma.com  ili na adresu: Luyouma, Obrt za savjetovanje, Trpinjska 4, 10 000.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju kupac ima prigovor, u prigovoru se mole kupci da navedu broj narudžbe, broj računa ili svoje korisničko ime. Luyouma će potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja a odgovor po čl.10.st.5. Zakona o zaštiti potrošača mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U slučaju opravdanog prigovora, kupac ima pravo na raskid ugovora uz povrat uplaćenog iznosa ili zamjenu za ispravni, neoštećeni i valjani proizvod.

Bioeterica će prihvatiti povrat oštećene, neispravne ili pogrešno isporučene robe o svom trošku, ukoliko se utvrdi da je prigovor opravdan te da kupac nije utjecao na ispravnost, oštećenje ili bilo kakav nedostatak robe. U slučaju opravdanog prigovora, trošak zamjene proizvoda s novim proizvodom u cijelosti snosi Bioeterica.

NE ODOBRAVAMO POVRATE KORIŠTENIH A ISPRAVNIH PROIZVODA.

Pisani prigovor potrošača

U slučaju da ste iz bilo kojeg razloga nezadovoljni možete uputiti prigovor obrtu za savjetovanje Luyouma. Luyouma vam omogućava podnošenje pisanog prigovora putem pošte na adresu Luyouma, Obrt za savjetovanje, Trpinjska 4, 10 000 Zagreb ili putem maila kristina.soric@luyouma.com.

Radi što bržeg utvrđivanja konkretne narudžbe na koju imate prigovor, u prigovoru navedite broj narudžbe, računa ili svoje korisničko ime. Luyouma će vam potvrditi primitak prigovora pisanim putem bez odgađanja, a odgovor vam po Zakonu mora stići u roku od 15 (petnaest) dana od dana zaprimljenog prigovora.

U skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača, čl.72., st.1, kupac ima pravo na jednostrani raskid ugovora, ne navodeći razloge za to, u roku od 14 dana od dana primitka naručenih proizvoda.

Kupac je sukladno članku 77. stavak 5. Zakona o zaštiti potrošača odgovoran za svako umanjenje vrijednosti kupljenog proizvoda koje je rezultat rukovanja kupljenim proizvodom. Umanjenje vrijednosti određuje službeni servis ili dobavljač. Kako bi ostvario pravo na raskid ugovora, kupac je dužan o svojoj namjeri pismeno obavijestiti prodavatelja. Ugovor možete jednostrano raskinuti koristeći obrazac za raskid ugovora ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave u kojoj izražavate svoju volju da raskinete ugovor na trajnom mediju. Ukoliko su proizvodi isporučeni kupcu, kupac je dužan vratiti naručene proizvode o svom trošku. Vraćeni proizvodi moraju biti u dobrom stanju, neotvoreni, nekorišteni i u originalnoj ambalaži. Povrat novca bit će izvršen na isti način na koji je izvršena uplata.

Kupac je dužan robu predati ili poslati (na adresu gdje će se poslati) bez nepotrebnog odgađanja, a u svakom slučaju najkasnije u roku od 14 dana od dana kada je Kupac uputio svoju odluku o jednostranom raskidu ugovora.

Izravne troškove povrata robe snosi kupac sam. U slučaju da koristi svoje pravo, kupac snosi trošak vraćanja robe i mora je vratiti u roku od 14 dana (Članak 77. ZZP).

Kupac isto tako snosi trošak svakog umanjenja vrijednosti robe (Članak 77.ZZP) (otpakirana roba, izgubljena dokumentacija i dijelovi, oštećenja, korištenje robe i slično), osim onoga koje je bilo potrebno za utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe.

O umanjenju vrijednosti kupljenog proizvoda u odnosu na oštećenje ambalaže odnosno oštećenje proizvoda koje nije uzrokovano provjerom funkcionalnosti proizvoda utvrđivati za svaki vraćeni proizvod pojedinačno te će o tome obavijestiti kupca nakon primitka vraćenog proizvoda.

Kako bi se ustanovila priroda, karakteristike i funkcioniranje proizvoda, rukujte i pregledajte proizvod (i) s dužnom pažnjom i (ili) na isti način kako bi Vam uobičajeno bilo dozvoljeno u trgovini. Bilo kakvo rukovanje ili pregledavanje proizvoda koje ne bi bilo u skladu s prethodno navedenim opisom pravilnog rukovanja i pregledavanja, moglo bi prouzročiti smanjenje vrijednosti proizvoda, za što imamo pravo umanjiti povrat uplate koju smo primili od Vas.

Ukoliko je proizvod vraćen neispravan, s većim oštećenjima ili bez dijelova i dokumentacije te ukoliko se isti ne dostave u naknadnom roku od 8 dana smatra se da Kupac nije ispunio svoju obavezu povrata robe te Prodavatelj nije dužan izvršiti povrat uplaćenih sredstava u cijelosti već se može raditi procjena umanjenja vrijednosti proizvoda.

Podsjećamo Vas da, od trenutka kad preuzmete proizvod i dok nam ga ne vratite, Vi ste odgovorni za taj proizvod i snosite odgovornost za bilo kakvo oštećenje.

Za knjige i ostale matetijali naručene i poslane putem e-mail, ne vršimo povrat novca.